Ghid de cumparare a unui laptop

anastasiasolutions/ aprilie 6, 2018/ General/ 0 comments

Vă așteptăm la sediul nostru pentru mai multe informații utile. (str. Milcov nr. 55)

* ce notebook se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra

Cu Windows 8.1 activand in plina forta si Windows 9 pe drum, ultrabook-urile crescand continuu in popularitate, iar hibrizii laptop-tablet lansati din ce in ce mai des, alegerea corecta a unui laptop care sa vi se potriveasca este mai confuza decat oricand. Laptop-uri ieftine, precum chromebook-urile, sunt mai puternice si mai performante ca oricand, in timp ce dispozitivele high-end sunt de multe ori inlocuitorii perfecti ai unui computer tip desktop, capabile sa faca fata unor programe tot mai intensive.

Daca va doriti utilizare rapida si un dispozitiv usor de transportat, atunci ati putea opta pentru un ultrabook. In timp ce, gamerii inraiti vor dori ceva adaptat nevoilor lor grafice si de procesare, iar cei ce-si doresc flexibilitate s-ar putea orienta catre un laptop hibrid pe care sa-l poata folosi si ca tableta.

Ar putea parea coplesitor la prima vedere, si poate chiar sa fie, cu toate alegerile disponibile, insa cu siguranta ca exista pentru fiecare un laptop ideal.

Ultrabook HP

Ultrabook-urile – Aceste laptopuri sunt, in esenta, dispozitive care trebuie sa indeplineasca anumite standarde de delicatete, luminozitate, putere si marime, stabilite de catre producatorul de procesoare Intel in efortul de a ajuta furnizorii de notebook-uri cu Windows loiali sa concureze cu MacBook Air de la Apple, modelul de 13 inch aparut in urma cu cativa ani. Rezultatul a fost aparitia unor dispozitive premium, care au devenit in ultima vreme suficient de bune pentru a rivaliza cu cel mai bun Apple. Ganditi-va numai ca exista laptop-uri mai subtiri de un inch, cu o durata mare de viata a bateriei si ecrane clare, cum ar fi Ativ Book 9 Plus de la Samsung sau Acer Aspire S7.

Statii de lucru – Proiectat aproape exclusiv pentru locul de munca, asa cum ii spune si numele, acest laptop, de obicei voluminos, are un singur scop: productivitate. Vanzatorii echipeaza in general aceste unitati cu GPU-uri profesionale de calitate, cum ar fi seria Nvidia Quadro sau linia AMD FirePro.

Statie Grafica

Chromebook-uri – Aceste laptopuri ruleaza pe un sistem de operare complet nou creat de Google. Dupa cum sugereaza si denumirea, Chromebook-ul se bazeaza aproape exclusiv pe browser-ul Google, Chrome. Sunt dispozitive grozave in zone cu acces la internet wireless, insa Google a sporit considerabil functionalitatea lor si in rest. Doua alternative viabile ar fi Dell Chromebook 11 si chromebook-ul de la Toshiba.

Chrombook

 

Laptopurile 2 in 1 sau hibrizii – Daca nu v-ati decis inca intre laptop si tableta, atunci probabil ca hibridul a fost facut pentru dumneavoastra. Desi vin activate pentru Windows 8, aceste dispozitive cu accesorii si aspect de laptop se pot desprinde de tastaturi, transformandu-se in tablete. Aceasta categorie a dus o lupta dificila pentru acceptarea in masa, dar, de departe, exemplul cel mai stralucitor ca si potential este proprietatea Microsoft, Surface Pro 3.

Microsoft, Surface Pro 3

Laptopurile de jocuri- Intotdeauna vei recunoaste un notebook de gaming atunci cand vezi unul: dimensiune greoaie, lumini pulsatorii, culori tipatoare si ventilatoare imense. Insa, cu produse subtiri si elegante, cum ar fi Razer Blade sau MSI GS60 Ghost Pro, paradigma incepe sa se schimbe.

MSI GS60 Ghost Pro

Sursa : www.pcutil.ro

Leave a Comment